Over DapperDaentje

Aller eerst welkom op de site van DapperDaentje! Wat ontzettend leuk dat je hier een kijkje neemt. Mijn naam is Jessica en ik ben in augustus 2021 gestart met het idee en de uitwerking van DapperDaentje. Ik kan een ‘About me’ heel globaal maken maar DapperDaentje heeft voor mij een enorme betekenis en verdiend zoveel meer dan ik ben Jessica en ik ben 41 jaar oud!

So here it goes :) 

Ik had al langer het idee dat ik iets voor mezelf wilde doen, dit werd enorm getriggerd door het verlies van onze zoon Daniël in juni 2016. Dit heeft ons behoorlijk met beide voeten op de grond gezet. Wat is er het allerbelangrijkste in het leven? Dingen doen die je leuk vindt, dingen doen waar je gelukkig van wordt. Genieten van de dingen die je wel hebt. Leven in het hier en nu. Je leven kan binnen een aantal minuten op zijn kop staan en alles is anders. Je maakt rouwkaarten in plaats van geboortekaarten, je moet een uitvaart organiseren ipv een babyparty. Je moet alle babyspullen in huis weer opbergen. Het is hard maar zo is het wel. Het leven is hard maar het leven is ook heel mooi. Ik heb een mooie dochter en een hele lieve man die me altijd support geeft en altijd zegt van ‘doe maar, leuk’ als ik met een idee kom. Zo ontzettend dankbaar dat ik er zelf nog ben en dat we onze lieve Sofie hebben die ons er doorheen gesleurd heeft. Ik bedoel een kind van toen 2.5 jaar is het ene moment met je aan het huilen maar 1 sec later wil ze naar Monkey Town, een beetje het idee van ‘en door’. 

Dankbaar voor de lieve familie en vrienden om ons heen. Maar er ook achter komen dat je blijkbaar niet op iedereen kan leunen en steunen. Bekenden die je ontwijken omdat ze simpel weg niet weten wat ze moeten zeggen. Dat vond ik echt heel erg. Any how, het was een heftige en intense tijd. Maar het is goed, het is wat het is en wij genieten van ons leven. Soms voel ik me best schuldig dat ik niet boven op zolder zit te huilen in een donker hoekje….maar waarom zou ik niet gelukkig mogen zijn? Precies… dus genieten, we hebben maar één leven.

 

In deze tijd begon eigenlijk al mijn zoektocht naar iets om voor mijzelf te doen, iets wat ik leuk vond en waar ik gelukkig van zou worden. Van sport opleiding, fotocursus en content creator workshop naar armbandjes maken met mijn dochter. Ik wilde iets met sieraden maken, Social Media en leuke foto’s maken. Ik volgde een aantal workshops sieraden maken want het moest wel mooi en goed. Ik legde dit idee voor aan mijn lieve vriendin, mental coach, sport buddy, sparringpartner, Marlous zij heeft immers altijd briljante ideeën. Dat is gewoon een wandelende bedenker van ideeën, concepten en namen. Ja ze vondt het een leuk idee maar er bestaan al een miljoen mensen die ‘leuke’ sieraden maken. Het moet specialer, net even dat beetje extra met meer betekenis.

Ze kwam met het idee, ik weet het nog heel goed, ik zat bij de tandarts in de wachtruimte, verwerk edelstenen in je sieraden. Ik dacht alleen maar ja goed idee maar weet je wat dat kost? En heel eerlijk moest ik alleen maar denken aan die oud bollige, grote, tuttige sieraden van mijn tante. Ik deed thuis research want ik heb wel altijd iets gehad met edelstenen. Deze tante heeft mij namelijk ook met genoeg boeken van edelstenen voorzien, mijn oom was een echte edelsmid dus menig edelstenenbeurzen werden bezocht en juweeltjes werden meegenomen. Marlous had mij trouwens de periode na het overlijden van Daniël een heel mooi Rozenkwarts hart gegeven. En de betekenis hiervan is gewoon heel mooi of je er nu iets mee hebt of niet. Sinds deze vreselijke gebeurtenis, waardeer ik de natuur meer. De schoonheid hiervan, hoe mooi is de lucht, de bossen, vlinders en veertjes, paddenstoelen, het strand, bloemen, de maan en dus ook edelstenen.

Back to the research, ik vond het eigenlijk een heel leuk idee. Het hoeft helemaal niet meer groot en tuttig. Edelstenen zijn hip, edelstenen zijn trendy en edelstenen zijn terug van weggeweest! Dit ga ik doen, ik heb een heel bedrijfsplan gemaakt en mijn man van een pitch voorzien. Ik moet natuurlijk wel wat investeren in mooie, echte edelstenen. Nou daar begin ik; Schat? Ik heb een idee….. hij zegt gewoon doen, super goed idee en heel veel leuker dan alleen maar ‘normale’ armbandjes.

En zo ontstond DapperDaentje, uiteraard vernoemd naar onze lieve dappere Daniël.

Ik ben trots! Tot zover mijn verhaal, het is wat maar ik hou niet zo van ik ben Jessica en ik ben 41 jaar uit Zoetermeer! 

Heel veel liefs xxx

Ps. Mocht je ergens vragen over hebben, wil je iets weten nav de gebeurtenis rondom Daniël of heb je een luisterend oor nodig? Je mag me altijd een mailtje sturen! Ik ben helemaal voor het elkaar supporten en steunen! En vooral in het open zijn over de ‘lelijke’ dingen van het leven. Trust me, het lucht enorm op!

 

Jessica & Sofie Jessica & Marlous