Edelstenen & materialen

 
Edelstenen zijn mooi, er zijn er zoveel en zij hebben allemaal unieke eigenschappen! Hieronder een overzicht over de werking van edelstenen die in deze webshop te koop zijn.
Let op: De helende eigenschappen van de edelstenen zijn hier benoemd voor inspiratie, verwijzing en entertainment.
 
Aardbeienkwarts
Vreugde, liefde, genieten van kleine dingen
Abalone Schelp
Blijheid, schenkt inspiratie en creativiteit
Agaat
Bescherming, stabilisatie

 
Aardbeienkwarts bevordert liefde, laat je meer genieten van de kleine dingen in het leven, geeft je humor en vreugde en is daarom perfect voor meer innerlijke rust en laat spanningen verdwijnen. Deze steen helpt je positieve gedachtes te geloven.

Abalone schelp bevordert blijheid en vreugde. De schelp schenkt inspiratie en creativiteit. Verzacht emoties en stimuleert de intuïtie. Geeft rijkdom, kracht en een lang leven.

  Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. Het bevordert innerlijke rust en zorgt voor een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert rationeel en logisch denken en concentratie en helpt daarom met het vinden van praktische oplossingen bij problemen. Agaat geeft een veilig gevoel en brengt balans in het lichaam, ziel en geest
Amazoniet
Balans, bescherming

Amethist
Beschermend, ontspannend, harmonie, innerlijke rust
Ametrien
Zuiverend, vitaliserend


Amazoniet brengt balans en beschermd je tegen negatieve energie. Deze steen werkt kalmerend en brengt evenwicht bij stemmingswisselingen, verdriet, angst, bezorgdheid, trauma’s en rouw. Amazoniet trekt je uit de slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen omdat er meer balans is tussen je verstand en intuïtie.

Amethist is misschien wel de bekendste steen en is een goede raadgever bij negatieve emoties. Hij bevordert zelfinzicht en jezelf te kunnen analyseren zonder een oordeel. Amethist geeft je meer zelfvertrouwen, hoe beter je zelf kennis, hoe beter je in je vel zit. Vanwege de zuiverende werking verdwijnen stress en zenuwen als sneeuw door de zon. En dankzij deze kalmte kun je rustiger nadenken en beter je intuïtie volgen. Deze steen zorgt voor compassie en ben je een binnenvetter? Amethist helpt negatieve gedachten te doorbreken en los te laten. Amethist is tevens de Geboortsteen van februari.

Ametrien is een hele veelzijdige steen, Ametrien is een combinatie van Amethist en Citrien. Twee mooie energieën verenigd in één steen. Deze steen maakt creatief en zet aan tot handelen. Ametrien verminderd stress en spanningen (met name in het hoofd) en geeft een goed gevoel en controle. Deze steen heeft een positieve werking op (chronische) vermoeidheid, depressies en hoofdpijn.

Apatiet
Stimuleert communicatie en zelfexpressie 
Aquamarijn
Moed, innerlijke vrede

 Aventurijn
Voorspoed en geluk

 

Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie. Het maakt levendig, open, sociaal, extravert en werkt motiverend. Hierdoor gaat het uitputting, agressie, prikkelbaarheid en lusteloosheid tegen.

Aquamarijn maakt eerlijk, onbezorgd, oprecht, tolerant, vrolijk en ontspannen. Het helpt je in the flow te komen en in het hier en nu te leven. De steen bevordert communicatie en kennisoverdracht, door deze steen kun je je goed verwoorden en ondersteunt het spreken in openbaar. Als er zaken afgehandeld moeten worden is dit een goede steen om bij je te dragen, het maakt volhardend, doelgericht en succesvol. Als je verward bent zorgt Aquamarijn voor een heldere geest, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie.

Aquamarijn is tevens de geboortesteen van maart.

Aventurijn bevordert creativiteit en geeft je inspiratie, helpt je vinden waar je blij en gelukkig van wordt. Deze steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld en enthousiasme maar werkt ook ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties.

Bergkristal
Kracht, energie, helderheid
Carneool
Motiverend

Citrien
Zelfvertrouwen, zelfrespect
 

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht, het zuivert het lichaam. Deze kleurloze steen stimuleert of kalmeert, afhankelijk wat je nodig hebt, en brengt harmonie en balans.

Zorgt voor een heldere, scherpe en geconcentreerde geest en maakt je neutraal en onbevooroordeeld. Ook helpt het je om (voor)oordelen los te laten. Bergkristal versterkt ook de werking van andere edelstenen.

Bergkristal is tevens de Geboortesteen van April.

Carneool geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Geeft je meer eigenwaarde en vergroot je zelfvertrouwen. Deze steen helpt je om voor jezelf op te komen en om assertief te zijn wanneer dat nodig is. Vermindert ook jaloezie. Carneool maakt scherp, geconcentreerd, succesvol en doelgericht en helpt je bij het oplossen van praktische problemen.

Deze mooie steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft je energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten, fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

Citrien is tevens de Geboortesteen van de maand november.

Granaat
Hartstocht, orde

Jaspis
Moed, daadkrachtig

Labradoriet
Tegen negatieve invloeden, bescherming
 

Granaat is de steen van hartstocht. Hij maakt vrolijk, geeft energie en zin in het leven. Granaat geeft je pit, moed en doorzettingsvermogen. De steen helpt je om niet bij de pakken neer te zitten. Hij helpt je om tot creatieve oplossingen te komen in vervelende en schijnbaar uitzichtloze situaties. Granaat is een edelsteen voor groei optimisme en brengt levensvreugde terug.

Granaat is tevens de Geboortesteen van de maand januari.
Er zijn oneindig veel soorten Jaspis met uiteenlopende kleuren en patronen. Jaspis is een hele fijne steen. De steen helpt je je doelen waarmaken en je ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend en vastberaden, deze steen helpt je om ergens voor de volle 100% voor te gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf op te komen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.
Labradoriet is een sterke beschermende steen. Een super beschermer tegen negatieve invloeden uit je omgeving en tegen mensen die energie bij je wegnemen. Labradoriet vermindert angst en geef je kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt je ideeën te ontwikkelen.
Lapis Lazuli
Waarheid, innerlijke kracht, organisatie
 Lavasteen
Geeft kracht, maakt sterk

Maansteen
Intuïtie, vrouwelijkheid, gevoel
Lapis Lazuli is een hele spirituele steen, bevordert verlichting, wijsheid en geeft je innerlijke rust en vrede. Hij maakt je oprecht en eerlijk en helpt je innerlijke waarheid te vinden en deze te accepteren. Deze mooie steen helpt je jezelf zijn en laat je je eigen weg volgen. Lapis Lazuli heeft ook een positief effect op vriendelijke en liefdesrelaties.
Lavasteen geeft je persoonlijke kracht op een gebalanceerde manier en geeft je rust thuis, op je werkplek of in stressvolle situaties. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk.

De maansteen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Deze steen zorgt ervoor dat je goed geaard blijft en verzacht emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Hij zorgt er ook voor dat je je gevoel leert te vertrouwen. Maansteen zet je ook in je kracht en staat je bij in periodes van veranderingen.

De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren.
Malachiet
Wijsheid, verstandigheid

Onyx
Kracht, uithoudingsvermogen
(Roze) Opaal
Positief, vrolijk, levenslustig
 
Malachiet is een krachtige steen, brengt emotionele balans en stabiliteit. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar boven brengen. Dit kan je helpen om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen, schaamte en negatief gedrag  lost te laten. Malachiet versterkt empathie, begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties.
Onyx is een goede steen om bij je te dragen, hij kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Hij maakt standvastig, besluitvaardig en verantwoordelijk. Dit is echt een topper als je makkelijk afgeleid of beïnvloed wordt.

Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel en creatief. De steen stimuleert zelfexpressie en waardering voor mooie dingen. (Roze) Opaal heeft ook een sterke connectie met liefde, passie, (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Opaal kan in meerder kleuren voorkomen, ik gebruik alleen de Roze Opaal.

Roze Opaal is tevens de Geboortesteen van de maand oktober.
Opaliet
Verlichtend, opbeurend, maakt hoofd helder
Parel
Geluk, vrede

Peridot
Groei, persoonlijke ontwikkeling
 
 
Opaliet werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen geeft je letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je staande te houden in belastende situaties. Opaliet werkt verwarmend, het ontspand en is goed voor je spieren.
 

De zachte energie van de parel brengt rust, vrede en verlichting. Het stimuleert de eigenschappen zoals eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (v

an jezelf en van anderen). Het helpt stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens los te laten en brengt emotioneel je weer in balans.

Parel is tevens de Geboortesteen van de maand juni.
Deze steen helpt je om je los te maken van negatieve invloeden van anderen. Het maakt zelfstandig en assertief en het helpt je om je eigen weg te vinden en te volgen. Peridot helpt je om je eigen fouten te erkennen en ze te corrigeren maar ook om schuldgevoelens, gewetensproblemen, obsessies en opgekropte emoties (zoals woede en jaloezie) los te laten. Peridot is tevens de Geboortesteen van de maand augustus. 
Rhodochrosiet
Liefde
Rhodoniet
Herstel
Robijn
Moed, energie
Rhodochrosiet hoort als roze steen bij het hartchakra, waardoor liefde kan ontwaken en groeien. Ook bevordert de steen een gevoel van harmonie, en geduld en compassie met medemens en dieren.
Rhodoniet bevordert herstel. Deze edelsteen kan ondersteunend werken bij het verlies van een dierbare, een scheiding, liefdesverdriet, langdurige ziekte, mishandeling en trauma’s. Het werkt kalmerend, vermindert angst en helpt jezelf te accepteren en van jezelf te houden. Helpt je om je balans weer terug te vinden in een crisis, ruzie, noodsituatie of een andere situatie die jezelf erg belast.

Robijn geeft kracht, moed en energie. Hij werkt activerend, motiverend en trekt voorspoed en succes aan. Geen wonder dat koningen en andere heersers zich onder lieten dompelen met deze mooie waardevolle steen. De steen stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksualiteit en een positieve houding. Robijn maakt sterk.

Robijn is tevens de geboortesteen van de maand juli.
Rozenkwarts
Zelfliefde, liefde voor anderen
Saffier
Wijsheid, bescherming

Smaragd
Openheid, oprechtheid

 
Rozenkwarts, de steen van onvoorwaardelijke liefde. Niet alleen romantische liefde maar ook de liefde voor familie en vrienden. Rozenkwarts helpt je om je hart te openen en de emoties te zuiveren. Naast de liefdevolle energie biedt de steen je ook bescherming en veiligheid. Hij zorgt ook voor harmonie en vriendelijkheid. Op emotioneel gebeid kalmeert Rozenkwarts het denken en helpt het je om zorgen, angst en emotionele issues uit het verleden los te laten.
 

Saffier zorgt voor mentale rust en versterkt wijsheid, eerlijkheid, discipline en inzicht. Saffier maakt de geest helder en scherp, stimuleert nuchter en kritisch denken. Deze steen bevordert geestelijke gezondheid en heeft een positieve werking op veel psychische problemen en stoornissen zoals waanideeën, hallucinaties, psychosen, schizofrenie, dwanggedachten en verwarring. Geen wonder dat de machtigen der aarde zich omringen door deze mooie blauwe steen. Saffier beschermt ook tegen psychische aanvallen en mensen die je metaal proberen te domineren.

Saffier is tevens de Geboortesteen van de maand september.

Smaragd nog zo een kostbare edelsteen, welke enorm geliefd zijn bij koningen en heersers. Smaragd stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid. Het heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en bijvoorbeeld samenwerkingen in groepen. Het vermindert frustratie, boosheid en zorgen. De steen bevordert zelfinzicht, geestelijke groei en een voorruitziende blik.

Smaragd is tevens de Geboortesteen van de maand mei. 
Tijgeroog
Bescherming, duidelijkheid, kracht
 
Toermalijn
Balans, veranderd negatieve energie in positieve
Turkoois
Communicatie, wijsheid, balans

Tijgeroog is een beschermingssteen die ook zeer stabiliserend en aardend is. Het is een steen die geluk bevordert en welvaart brengt, vaak in de vorm van geld.

Toermalijn is er in veel verschillende kleuren, de steen breng balans in lichaam en geest. Het zet negatieve energie, gedachtes en gedragspatronen om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor krijg je meer ontspanning, begrip, zelfvertrouwen en voorspoed. Het vermindert blokkades, angst en het aannemen van een slachtofferrol.

Turkoois wordt geassocieerd met de lucht en brengt hemel-energie naar de aarde. Het helpt om eerlijke en duidelijke communicatie vanuit het hart te bevorderen. Turkoois is ook een krachtig kristal om stress te verlichten. Een hele goede steen tegen Artrose, Artritis, Reuma en andere gewrichtspijnen.

Turkoois is tevens de Geboortesteen van de maand december.
Zonnesteen
Levensvreugde, optimisme
 
 
 
Zonnesteen, de naam zegt het eigenlijk al. Zonnesteen werkt opbeurend en geeft je meer levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een goede steen tegen alle vormen van depressie en dan met name de seizoensgebonden varianten. Dit zonnige steentje stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.